Kieha - JPK 5 - 6 jatko ajalla !!!
EdustusJulkaistu: 11.12.2023 15.28

Olihan ottelu joka ei varmasti jättänyt kummankaan joukkueen kannattajia kylmäksi!

Lähtö kohta oli selkeä kun voittamattomat joukkueet lähti otteluun, toisen oli poistuttava kaukalosta tappion kärsineenä ja vain toinen jatkaa voittojen tiellä ja se on JPK.

Ottelun ensi hetket jo osoitti miksi nämä kaksi joukkuetta ovat sarja kärjessä pelissä oli vauhtia ja tunnetta.

JPK vei ensimmäistä erää vaikka luistin ei parhaalla mahdollisella tavalla liikkunutkaan ja liika puristus mailan varresta vei viimeistely tehot. Edes neljän minuutin ylivoima ei tuottanut tulosta. Toki tähän oli oma osuutensa KieHan nuorella maalivahdilla joka pelasi alussa varsin miehekkäällä tavalla ja varsin veijarimaisilla syöksyillään onnistui hankkimaan JPK pelaajalle jäähyn josta kotijoukkueen kokeneempi kaarti siirsi Kiehan 1-0 johtoon ja vielä ennen erätaukoa taululle 2-0 lukemat.

Toinen erä alkoi vähän samoissa merkeissä miten eka päättyi toiselle kiekko pomppii ja toiselle ei. KieHa 3-0 johtoon JPK oman pelaajan luistimesta kiekon kimmottua maaliin.

Tässä vaiheessa oli Sami Seppälän otettava aikalisä ja luoda uskoa pelaajien tekemiseen, paniikki pois ja omaa peliä se riittää!

Kun toisen erän puoliväli oli jo ohitettu JPK Lauri Männistö tekee henkisesti vapauttavan maalin, syöttöpisteet Erkkilä ja Ilomäki.

Erän lopun rynnistyksen katkaisee kaksi peräkkäistä jäähyä ja 5-3 AV joka jatkuu kolmanteen erään.

Eipä kolmannen erän alkukaan hyvää luvannut maalivahti Parks Owensby purkukiekko suoraan katsomoon ja kolmas mies jäähypenkille. Yhdellä takaiskulla selvittiin kun jälleen kerran KieHan kokeneempi osasto siirsi KieHan jo 4-1 johtoon ja kolmannen erän jo kääntyessä loppupuolelle Rantakömi 5-1 KieHalle ja tässä vaiheessa moni uskoi ottelun olevan ohitse.

Vaan eipä olleet JPK pelaajat vielä valmiita luovuttamaan vaan tiedettiin mihin pystytään ja siihen myös uskottiin, lataus vaihtopenkillä oli kova.

Ja kun sankareita erätauolla peräänkuulutettiin niin niitä myös esiin nousi eikä niin yllättävältä taholta.

Kun peliaikaa oli jäljellä seitsämän ja puoliminuuttia Jere Erkkilä vääntää väkisin tilanteeksi 5-2, sitten iski Ilja Barinov 5-3 tästä puoli minuuttia ja tilanne jo 5-4 maalintekijänä Veeti Hämeenniemi joka kunnostautui myös vaihtopenkillä luomalla rajusti henkeä pelaajille.

Kun peliä oli jäljellä minuutti viistoista JPK ottaa maalivahdin pois jäältä ja kavennusta haetaan vimmatusti kuudella viittä vastaan, KieHan pelaaja joutui käyttämään maalinedustalla kiellettyjä otteita ja JPK pääsi kahden miehen ylivoimalle.

Vain kuusi sekuntia ehti jäähyä kulumaan ja kaksitoista sekuntia peliaikaa jäädä kelloon kun kukas muukaan kuin Jere Erkkilä tasoittaa ottelun 5-5.

Ja jatkoerää tarvittiin pelata vain minuutin verran kun Ilja Barinov veivaa kiekon maaliin, kukas muukaan?

Hieno venyminen ja kovuuden osoitus joukkueelta!!