Illan sankari Jere Vainio. JPK vieras voittoon Virkiästä.
Julkaistu: 26.02.2023 00.00

Illan peli oli lähes toisinto edellisestä kohtaamisesta sillä erotuksella että nyt laitettiin kiekkoa maaliin. Itse ilta ei sinällään tuonut mitään yllättävää, vastustaja oli tuttu ja juuri niin hyvä kuin tiesimme. Molemmilla joukkueilla oli jatkopaikat varmistettuna mutta se ei kummankaan joukkueen pelaamisessa näkynyt vaan miehestä otettiin mittaa ihan alkuhetkistä ottelun viime sekunneille jolloin vastustajan turhautuminen purkautui lapsenomaisena kiukutteluna.

JPK lähti viemään ottelua heti ensi hetkistä alkaen ja peli eteni suunnitelmien mukaan. Tilanteita luotiin ja pitkiä myllytysjaksoja vastustajan päätyyn, Virkiälläkin oli omat vastahyökkäyksensä mutta niiltä lopullisen terän taittoi JPK maalivahti Oskari Koskenmäki. Erätauolle lähdettiin JPK 0-2 johdossa molemmista maaleista vastasi Juho Männistö. Toki tilanne olisi voinut olla 0-3 mutta jostain syystä tuomaristo päätyi hylkäämään Ilja Barinovin huikean soolo maalin, tämä ei onneksi peliä ratkaissut ja Iljakin maalin tilillensä merkkautti illan mittaan.

Toisen erän alkuminuuteilla Jere Vainion hirmulämäri siniviivalta koitteli maaliverkon kestävyyttä ja taululle 0-3 syöttöpisteet Ilomäki Mika ja Männistö Laurille. Puoliminuuttia ehti aikaa kulua ja virkiän ensimmäinen maali syntyi harmittavasti JPK omasta pelaajasta. JPK neljännen maalin tekijänä Olli-Matti Rintamäki ja syöttöpiste Niko Lehtola sekä Gleb Riabinin, Olli-Matin johtama ketju on noussut vahvaan vireeseen ja hoitanut roolinsa täydellisesti viime peleissä ja jos vain tilaisuus syntyy tämä ketju sen käyttää hyväksensä. JPK viides maali oli malli esimerkki miten mennään maalille ja tehdään se maali tekijänä Santeri Kari ja Iljalle syöttöpiste. Kello näyttää 31.29 Erkkilä ja Barinov läpi kahdella yhtä vastaan !! MITÄ SIELTÄ TULEE, SIELTÄ TULEE MAAAALI 1-6 !

Kolmas erä alkoi hieman rauhallisimmissa merkeissä, kovin vauhti jäi ilmeisesti pukukoppiin. Tämä kostautui JPK.lle erän alkuminuuteilla ja virkiä järjesti kovan mylläkän ja pääsivät kaventamaan kahdella maalilla tilanteeksi 3-6. Joukkueen kapteenin tiukka tsemppaus ja puhuttelu vaihtoaitiossa herätti joukkueen ja loppu erä hoidettiin kunnialla loppuun ja erän viime sekunneilla Jere Erkkilä Iivari Huvilan syötöstä kaunisteli loppulukemat 3-7. Ensi perjantaina runkosarjan viimeinen ottelu kotona HeKiä vastaan ja panokset ovat kovat koska voitolla JPK nousisi sarjassa kakkospaikalle ja varmistaisi koti edun ensimmäiselle kierrokselle.

JPK,n illan tähti oli jälleen vakuuttavaa ja varmaa peliä esittänyt Jere Vainio. Peli oli samalla Jerelle 150 ottelu JPK edustusjoukkueessa, tällä pelimäärällä reilusti eniten pelejä JPK paidassa pelannut pelaaja. Jere ei itsestään numeroa tee mutta teot puhuvat puolestaan oli kyseessä peli tai treenit hommat tehdään aina tinkimättömästi. Pelistä toiseen takuu varmaa tekemistä, hoitaa oman tonttinsa, ei turhia jäähyjä ja pisteitäkin puolustavalle puolustajalle kiitettävästi 18+39=57. Pukukoppiin Jere tuo oman iloisen persoonansa ja tunnelman sekä hänestä huokuu johtajuus, vaikkei itse sitä millään tavoin myönnä. Pienenä knoppi tietona voidaan paljastaa että joukkuetta kasattaessa Jere on ensimmäisiä joiden nimi pitää saada paperiin tämä helpottaa kummasti jatkossa joukkueen kasaamista, miksiköhän?